Evenementen

Naast de wekelijkse dartwedstrijden, is de Tapperij ook nog gekoppeld aan een aantal andere evenementen. Hieronder een paar in vogelvlucht:


Rondje Franeker 

Twee keer per jaar staan alle kroegen van Franeker met elkaar in verbinding. Dan, tijdens het Rondje Franeker, is het tijd voor een ouderwetse kroegentocht kriskras door het oude universiteitscentrum. In elke kroeg speelt een band en is er extra aandacht besteed aan het interieur en de sfeer. Ook de Tapperij is tijdens het Rondje Franeker een van de hoofdhaltes.

De Nacht van Franeker

Dit is steevast hét evenement tijdens de jaarwisseling. Tapperij ‘t Noord, Grand Café De Doelen en De Bogt fen Guné werken gezamenlijk aan een spectaculair slotakkoord van het kalenderjaar. In de Koornbeurs vindt deze happening plaats. Bands als Vangrail en Stageline traden eerder op als hoofdact.

Pubquiz 

Sinds oktober 2015 is de pubquiz een vast onderdeel op de Tapkalender. Onder aanvoering van een BF’erBekende Franeker – wordt de algemene kennis van menig stedeling getest. Vragen als ‘Waar woont de Paus?’ of ‘Wat maakt pesto groen?’ passeren dan de revue. Klap op de vuurpijl: het winnende team gaat naar huis met een verrassende prijs…

Oktoberfest ’t Noord 

Ja, München kan er wat van, maar het Oktoberfest ’t Noord is er écht eentje van niet-te-vergeten! De dirndl of lederhosen kan uit de kast, bierpullen op scherp en jetzt geht’s loss.